Het zorgpad

zorgpad

TCA's zijn complexe aandoeningen die multidisciplinaire opvolging vereisen.

Sinds februari 2024 kunnen kinderen - adolescenten - jonge volwassenen (tot 23 jaar) die lijden aan CAT (zonder te zijn opgenomen in een ziekenhuis) profiteren van een gespecialiseerde zorg.

Deze zorg kan beginnen met zodra de huisarts een diagnose heeft gesteld en een behandelplan heeft opgesteld met de verschillende zorgverleners die betrokken zijn bij de behandeling van de patiënt (psycholoog, psychiater, kinderpsychiater en diëtist).

Patiënten kunnen baat hebben bij psychologische ondersteuning in combinatie met gespecialiseerde dieetzorg. zonder een eigen bijdrage of toeslag te hoeven betalen voor specifieke diensten die worden vergoed als onderdeel van het zorgpakket "eetstoornissen.

Hoe werkt het?

De 3 fasen van het zorgpad

1

1

Diagnose

De huisarts stelt de diagnose en activeert het zorgpad

1

2

Behandelplan

De huisarts, een psycholoog en een diëtist stellen een zorgplan op dat is afgestemd op de behoeften van de patiënt.

1

3

Ondersteuning

Psychologische ondersteuning en gespecialiseerde dieetzorg zijn beschikbaar.

Het is gratis voor de patiënt!

Zodra de huisarts het zorgpad heeft opgestart, de patiënt wordt 100% vergoed door de mutualiteit voor deze diensten.

Geen eigen bijdrage of supplement voor specifieke diensten die vergoed worden als onderdeel van het zorgpad "eetstoornissen".

In sommige ernstigere gevallen

Als jij of je patiënt het gevoel hebben dat de eetproblemen die ze ervaren een intensieve behandeling vereisen, dan moet je weten dat er gespecialiseerde centra in de behandeling van eetstoornissen die haar konden helpen.

Het ambulante team kan een beroep doen op een multidisciplinair ambulant ondersteuningsteam dat wordt ondersteund door de netwerken voor geestelijke gezondheidszorg voor kinderen en adolescenten (EMAS-SMEA). Dankzij dit samenwerking tussen verschillende eerstelijnszorgverlenersde behoeften die samenhangen met eetstoornissen sneller kunnen worden opgespoord en effectiever kunnen worden behandeld. kunnen jonge patiënten gemakkelijk de zorg krijgen die ze nodig hebben.

inami logo

Dankzij een samenwerking tussen verschillende eerstelijns gezondheidswerkersa multidisciplinair ambulant ondersteuningsteam (EMAS) is opgericht om u te ondersteunen bij dit zorgpad. Als eerstelijnsprofessional kun je contact opnemen met dit team als je problemen of vragen hebt over dit zorgpad en de implementatie ervan.

EMAS biedt interventie, begeleiding en ondersteuning om jongeren met eetstoornissen te helpen.

Neem contact op met het team : tca.info@bru-star

nl_BENederlands (België)