Het zorgpad van de huisarts
Vanaf 1 februari 2024Als huisarts kun je een zorgpad opzetten voor patiënten jonger dan 23 jaar bij wie de diagnose met een eetstoornis. Een ambulant team van zorgverleners begeleidt dit zorgpad en stelt na multidisciplinair overleg een zorgplan op. behandelplan.
Dankzij de samenwerking tussen verschillende eerstelijns zorgprofessionals is er een multidisciplinair ambulant ondersteuningsteam (EMAS) opgezet om je te ondersteunen in dit zorgtraject. Als eerstelijnsprofessionalAls je problemen of vragen hebt over dit zorgpad en de implementatie ervan, kun je contact opnemen met het team.
EMAS biedt interventie, begeleiding en ondersteuning om jongeren met eetstoornissen te helpen. Neem contact op met het team: tca.info@bru-stars.be
Zorgpad huisarts: hoe start je het zorgpad van je patiënten?
Als arts start je het zorgpad. Dit zijn de 4 fasen:
1
Diagnose
U stelt de diagnose
1
Het zorgpad activeren
U voert de nomenclatuurcode " 401295 "het zorgpad activeren
Multidisciplinair overleg
Je organiseert multidisciplinair overleg met een psycholoog en een geregistreerde diëtist.
> één aan het begin van het zorgpad
> één gedurende het jaar
1
Behandelplan
Samen stellen jullie het behandelplan op
Het is gratis voor de patiënt!
Zodra u met de behandeling bent begonnen, patiënten hoeven niet langer te betalen voor hun diensten.
Geen eigen bijdrage of supplement voor specifieke diensten die vergoed worden als onderdeel van het zorgpad "eetstoornissen".
In sommige ernstigere gevallen
Als jij of je patiënt het gevoel hebben dat de eetproblemen die ze ervaren een intensieve behandeling vereisen, dan moet je weten dat er gespecialiseerde centra in de behandeling van eetstoornissen die haar konden helpen.